Банкеръ Daily

Общество и политика

Кунева иска възможно най-икономично председателство на ЕС

България ще се опита да проведе възможно най-икономично председателство на ЕС. Това съобщи вицепремиерът Меглена Кунева, след проведена в Министерския съвет дискусия за българското председателство през 2018 г.

Тя обаче допълни, че няма данни това да е правено с под 60 млн. евро. Кунева обясни, че държавата ще обсъди възможността да потърси подкрепа от бизнеса.

„С Даниел Митов ще имаме сериозна задача да направим сериозно председателство през 2018 година. Председателство, което ще промени не просто ЕС, но и България“, каза Кунева по време на форума.

Вицепремиерът обясни, че предстоят много неформални срещи и заседания на министрите. „Председателството трябва да отвори пътя на България в много посоки. Ще натрупаме много ценен опит и експертиза“, убедена е Кунева. Тя беше категорична, че процесът трябва да стартира навреме и изрази надежда, че българската администрация ще се справи.

Вицепремиерът, която е и отговорник за сектор сигурност в кабинета, похвали започнатата реформа в МВР. Тя обеща, че ще направи всичко възможно промените да бъдат отчетени в доклада за готовността на България за присъединяването към Шенген.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във