Банкеръ Daily

Общество и политика

Кунева: ЕС е единственият жизнеспособен проект, който ни помага

Нашите победи са нещо ценно, което трябва да ни кара да получим увереност, че ние можем, че можем повече и да не го приемаме като рутина, докато наистина победата не ни стане навик. Това е много ценно състояние за една нация, но заради това трябва да ценим постигнатото дотук. За мен е важно, че ние не сме загубили увереността си, че ЕС е единственият жизнеспособен проект, който помага на България. Това каза вицепремиерът в оставка Меглена Кунева в коментар по повод десетгодишнината от членството ни в ЕС пред БНР.

"За мен членството ни в Европейския съюз продължава да бъде голяма емоция и вероятно не съм най-добрият говорител на това да възприемаме победите си като нещо рутинно", коментира тя. 

Меглена Кунева, която е първият български еврокомисар, предлага да бъдат изслушани колкото се може повече хора, преди правителството, което и да е то, да номинира българския кандидат.

"Смятам, че е хубаво да те чуят колкото се може повече хора, но трябва да се мине през процедурата. Който и да е този човек, който ще бъде определен, да няма вътрешна битка, която може всъщност да даде много лош старт", обясни вицепремиерът. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във