Банкеръ Daily

Общество и политика

Кънев за преговорите: Непреодолими проблеми няма!

След двучасова среща между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичният фронт Радан Кънев коментира, че засега по всички ключови въпроси са намерени общи формулировки. Непреодолими проблеми от тук нататък няма, заяви още той.

"Имаме нужда от още малко време за техническа работа", добави Кънев. "Съдействието на Реформаторите е основният стабилизиращ фактор за правителство", обясни той. Стана ясно още, че исканията на Патриотичния фронт ще бъдат отразени в крайния вариант на декларацията. „Имаше различни теми, свързани с изборното законодателство, установяване на тридетния модел, който е съвпадение между ПФ и ГЕРБ”, разказа Кънев за срещата.

"Работим конструктивно и сме на 30% сме от управленската програмата", конкретизира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той потвърди, че ГЕРБ и Реформаторите приемат точки на патриотите. На въпрос дали ще подкрепят правителството, Каракачанов щял да отговори, когато приключат разговорите. "Не сме говорили за министри въобще“, допълни той.

Срещата продължава, вече в четворен формат, след като към нея се присъедини и АБВ.

Малко по-рано днес лидерът на първата политическа сила Бойко Борисов получи от президента мандат за съставяне на правителство и заяви, че ако трите партии не се разберат до края на деня, в четвъртък връща мандата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във