Банкеръ Daily

Общество и политика

Към момента няма промяна на цените заради презапасяването, успокои Караниколов

Пълно оборудване (облекла и маски) за здравните ни служители се очаква да пристигне от Турция, което ще стигне за един месец. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов пред БТВ . Той се надява до края на деня да дойдат. "Производители имаме и сега у нас, но количествата, които те правят, не са големи. Предприеха се редица действия за спиране на износа", каза Караниколов.

"Събрахме индустрията и чухме техните проблеми. Производителите имат нужда от определени материи. Намерихме такива. С маските нещата са по-различни, трябва да има специални филтри. Доставката на активен въглен е трудна навсякъде в този момент. От БАН веднага бяха направени предложения, оказа се, че те имат патент за производство на активен въглен от кайсиеви костилки", обясни министърът.

По думите му към момента няма промяна на цените заради презапасяването, което не означава, че няма да се появят спекуланти. "По време на човешко нещастие не трябва да се правят спекулации", допълни той.

"Ще се борим със спекулата", категоричен е икономическият министър. Той посочи, че в момента пазарът е спокоен. И бизнесът, и науката били рамо до рамо с държавата.

"Туризмът и транспортът са двата сектора, които са най-засегнати от коронавируса", посочи Караниколов. По думите му било ясно, че държавите ще помагат на секторите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във