Банкеръ Daily

Общество и политика

Културните мероприятия с до 30% зрители, "Киномания" - догодина

От днес, 12 ноември, до 30 ноември, културни и развлекателни мероприятия (в театри, в кина, в зали за сценични прояви и за концерти), както и занятия от танцово и музикално естество ще могат да се организират и провеждат на закрито при заетост на местата до 30% от общия им капацитет.

Остава задължителното спазване на физическа дистанция от 1,5 метра и задължителното поставяне на защитни маски за лице.

Тези противоепидемични мерки на територията на страната са в сила, след като здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов издаде Заповед № РД-01-651/11.11.2020 година.

Конгреси, конференции, семинари, конкурси и други обществени мероприятия могат да се провеждат в присъствена форма, но само ако в тях не участват повече от 30 човека. При тях отново остава задължителното спазване на дистанция от 1,5 м. и носенето на защитни маски за лице.

Междувременно стана ясно, че продуцентът на „Киномания“ в лицето на Националния дворец на културата е взел решение традиционният кинофестивал, както и Фестивалът на френския филм да бъдат отложени за периода от 5 до 28 февруари 2021 година.

По този начин ще се даде шанс изключителната селекция от филми, направена през 2020 г., да бъде видяна от повече зрители на живо. Освен това отлагането е в знак на солидарност с усилията на лекарите за ограничаване на епидемията от коронавирус.

От екипа на фестивала се надяват, че след три месеца епидемията ще утихне, но ако се наложи, през февруари те ще имат готовност да покажат и част от филмите онлайн.

Те изказват благодарност за разбирането на партньорите си, на дистрибуторите на филми, продуцентите, актьорите и режисьорите. Но най-вече благодарят на публиката си за търпението. Всички билети за обявените филми от програмата, които досега са купени, ще важат за новите дати без презаверка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във