Банкеръ Daily

Общество и политика

КТ "Подкрепа": Образованието и енергетиката трябва да са приоритетите на новия парламент

Образованието и енергетиката трябва да бъде сред приоритетите в работата на 44-то Народно събрание, заяви президентът на Конфедерация на труда "Подкрепа" Димитър Манолов пред журналисти във Велико Търново.

"Образованието в България се е сринало рязко след въвеждането на системата на делегираните бюджети, затова те трябва да бъдат преосмислени. Възнагражденията на работещите в образованието трябва да бъде увеличено, но трябва да бъде променена и цялостната философия във взаимоотношенията между учителите, учениците и родителите, което ще бъде бавен процес", обясни Манолов.

Според Манолов най-притеснителен е новият проект на ЕК, който предвижда по-високи норми за очистване от сяра и парникови емисии за големите горивни инсталации.

"Това може да доведе до проблеми в българската енергетика тъй като 40 процента от произвежданата електроенергия минава през подобни инсталации. Във връзка с това от синдикатите отправят апел към българските институции и българските евродепутати от всички групи да имат единно становище и да настояват за преоценка на изискването на Европейската комисия", обясни синдикалистът.

Според него тази позиция трябва да бъде съгласувана до 28 април, когато в Брюксел предстои окончателното приемане на документа. 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във