Параграф22 Daily

Общество и политика

КТ "Подкрепа" и Гешев подписаха меморандум за сътрудничество

Главният прокурор Иван Гешев и президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество. Документът предвижда взаимодействие между двете страни с цел осигуряване на бърза защита, навременно и ефективно разследване на сигнали за нарушения на трудови и осигурителни права. 

Приоритет ще бъде междуинституционалното сътрудничество, координацията и взаимодействието, насочени към правата на трудещите се – работници и служители, участващи в наказателни, административни и/или граждански производства, в качеството на пострадали и/или свидетели. Страните ще си сътрудничат и в областта на прилагане на международните и европейските стандарти за опазване на правата на трудещите се, и по-специално в случаите, когато тези права са нарушени чрез престъпно посегателство, съобщиха още от прокуратурата.

Меморандумът предвижда да се създаде съвместна работна група от представители на държавното обвинение и синдиката, която периодично да обсъжда актуалната нормативна уредба, съдебната практика по обществено значими дела и проблеми, свързани със защитата на правата на трудещите си.

Прокуратурата има сключен Меморандум за разбирателство и сътрудничество и с КНСБ. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във