Банкеръ Daily

Общество и политика

КСНС обсъжда мерки за преодоляване на нова Covid вълна

Президентът Румен Радев свиква днес от 14.00 часа на „Дондуков“ 2 заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, съобщиха от пресцентъра на президенството. Темата на разговора са необходимите финансови мерки за преодоляване на потенциална здравна и социално-икономическа криза от пандемията от COVID–19.

Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност ще се проведе на фона на засилващо се политическо напрежение след като парламентарните партии не успяха да се споразумеят в първия мандат за съставяне на редовно правителство на страната и очертаващата се четвърта вълна на коронавируса у нас.

Ситуацията се усложнява и от това, че депутатите, заети със себе си и личните си дразги, явно неглижират актуалните проблеми пред страната. никой не реагира на призивите на  премиера и министрите от служебния кабинет за спешна актуализация на бюджета. А това е наложително, за да може страната ни да се справи с една нова Covid вълна, която е свързана с нуждата от финансови средства и за подкрепа на хората и бизнеса. Президентът Румен Радев също обвърза връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство с актуализацията на бюджета.

Консултативният съвет за национална сигурност ще обсъди и мерки за противодействие на засиления миграционен натиск през границата на Република България с Република Турция.

В петък президентът Румен Радев направи оглед по въздух и суша на съоръженията на българо-турската граница. Тогава държавният глава коментира, че събитията в Афганистан водят до нарастване на потока от мигранти. А след като талибаните влязоха в столицата Кабул положението само ще се усложнява и рискът за България като външна граница на ЕС само ще се увеличава. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във