Банкеръ Daily

Общество и политика

Кръстовищата на "Орлов мост" и пред Министерския съвет продължават да бъдат блокирани

S 250 55cd5e68 019c 4f2f 9213 fbd2489a197c

Антиправителствените протести в София продължават 34-ти пореден ден. Остават затворени за движение от протестиращи основни кръстовища в столицата. Към 9 ч. са блокирани кръстовищата на бул. "Цар Освободител", бул. "Дондуков" - връзката с бул. "Тодор Александров" пред Министерския съвет. Обстановката е спокойна.

Затворено е и кръстовището на "Орлов мост". Там лагерът на протестиращите остава обграден с кофи за боклук, палети и пейки. Има свободен коридор за преминаване на линейки.

В социалните мрежи се призовава освен традиционния протест, тази вечер да има и "Дискотека за оставка". Музиката ще бъде революционна.

1317 души са се подписали за два дни в подписката, организирана от протестиращите, с искане за оставките на правителството и на главния прокурор Иван Гешев, предаде БНР. Подписката е в отговор на друга - внесена преди дни в Съда, която е против блокадите в София.

Вчерашният 33-ти ден на антиправителствени протести в София премина спокойно. Част от демонстрантите донесоха книги, които бяха подредени пред сградата на Министерския съвет, с цел "ограмотяване на управляващите".

Седем автобусни линии във Варна са с променен маршрут заради блокада на кръстовището пред сградата на общината от палатков лагер.

В Плевен за втори път се организира протестно автошествие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във