Банкеръ Daily

Общество и политика

Крум Зарков от БСП готов да се откаже депутатското си място

Избраният за депутат от БСП в Русе Крум Зарков обяви, че оставя на партийните органи в дунавския град да решат дали да се закълне като депутат, или на негово място да бъде изпратен друг. Причината е, че БСП е изгубила битката в избирателния район и се е лишила от един мандат.

"Ние в Русе ще имаме само един мандат. Ако през април що-годе удържахме на общия спад в резултата на БСП, този път не успяхме. Като водач на листата и получил най-много преференции, аз би трябвало да поема мандата. Но не мога просто да стана депутат -  все едно, че нищо кой знае какво не се е случило и всичко си продължава постарому", написа Зарков във Фейсбук. Той сезира Областния и Общинския съвети на БСП в Русе, като органите трябва да вземат решение за депутатското му място.

"Случи се. БСП загуби тежко. И това носи вреда на цялата политическа система. Първите признаци на опасни импровизации в нея вече са налице. А съвсем скоро, буквално след броени дни в парламента ще трябва да се заемат отговорни позиции - такива, които да допринесат за съставянето на кабинет с ясни приоритети и видим хоризонт", пише социалистът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във