Банкеръ Daily

Общество и политика

Крум Зарков: ГЕРБ веднага притичаха, като ги привика ДПС

БСП поиска отлагане на точката от дневния ред за намаляване на държавната субсидия, но предложението на левицата не беше прието.

Депутатът от БСП Филип Попов настоя с една седмица да се удължи срокът за внасяне на предложения. Предложението не мина. Той поиска прегласуване, но резултатът беше същият.

Припомняме, че левите стартираха дебати за размера на партийните субсидии. ГЕРБ и "Обединените патриоти" отказаха да се появят на разговорите, като среша бе проведена само с ДПС.

От своя страна червеният депутат Крум Зарков коментира решението за частно финансиране на партиите от страна на ГЕРБ и ДПС в кулоарите на парламента. Според него то представлява координирана акция, с което целят да приватизират политическия живот в страната. Зарков го определи и  като атентат към базисните постижения на българската демокрация. 

От БСП призовават за открит и честен дебат по темата. Столетницата ще започне с преки действия и разговори с публични авторитети и неправителствени организации, като крайната цел са законови предложения. "ГЕРБ и ДПС се опитват да вкарат частни интереси в политиката и по този начин партиите ще бъдат зависими от онези, които ще им плащат'', обясни още Зарков. Той упрекна партията на Бойко Борисов, че е отказала среща със социалистите по темата, но "веднага е притичала, като е била привикана от ДПС".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във