Банкеръ Daily

Валери Симеонов:

Кризата в коалицията ще се обсъжда на редовен коалиционен съвет другата седмица

За следващата седмица има насрочен редовен коалиционен съвет – с дата и час, там ще се решава въпроса за доброволните отряди, съобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов в ефира на Телевизия „Европа”. По този въпрос възникна напрежение в коалицията след като от ГЕРБ не подкрепиха това предложение на патриотите. Симеонов обясни, че всички противоречия могат да се решават по два начина – с война или диалог. "Смятам, че трябва да изберем второто”, подчерта той.

„Коалицията е съставена от различни политически сили – нормално е да има противоречия в различни моменти или по определени текстове на законопроекти в зала”, добави лидерът на НФСБ. Той припомни, че спорният текст като част от борбата с битовата престъпност е заложен в Програмата за управление още преди три години.

Валери Симеонов изрази недоумение от факта, че по предложения от НФСБ законопроект за намаляване на казината и стриктно регламентиране на местата им, не е имало никакви дебати или възражения в спортната комисия, но той е бил отхвърлен. „Странно е, че Весела Лечева, която има тежка дума в Комисията, има частен интерес – притежаването на игрални зали от брат й. Но не го декларира”, добави Симеонов.

На въпроса задават ли се предсрочни избори лидерът на НФСБ припомни, че по Конституция  при евентуална правителствена криза и оставка на кабинета се отива на втори вариант – предлага се на най-голямата политическа сила мандат за управление, после – на втората, след това – на третата. И чак тогава се върви към служебно правителство и предсрочни избори. „Нека не прескачаме етапите”, подчерта Валери Симеонов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във