Банкеръ Daily

Корнелия Нинова

Кризата извади на показ много от пороците на политиката в България

Кризата извади на показ много от пороците на политиката в България в последните години. Един от тях е винаги и без аргументи да се отхвърля, охулва и отрича всичко, предложено от опозицията. Това написа на страницата си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"Днес министър Танева се обяви за задължителен процент български продукти в търговските вериги. Сигурно е забравила какво се случваше  през 2017 г. и 2018 г. С какъв плам ГЕРБ отхвърляха предложения от нас закон за процент български стоки във веригите. Мога да й разкажа какво я чака, защото минах през този огън:

1. Веригите ще се противопоставят и ще изпратят платени говорители във всички медии.

2. Лобисти ще упражнят натиск да се откаже.

3. Някой може да се изкуши да й намекне за пари.

4 . Ще внушават на българите, че това ще доведе до увеличение на цените за тях.

  5.Ще я заклеймят, че е националистка, която иска да извади ГЕРБ от европейското семейство на ЕНП .

 6. Ще я обвинят,че е антиевропейка, която иска да извади България от Европейския съюз.

7. Ще я заплашат с дела.

8. Ще й вменят вина за връщане на плановата икономика и социализма.

9. Ако издържи на всичко това, Комисията за защита на конкуренцията ще се произнесе срещу закона, защото нарушава свободната конкуренция и ще го блокира.

Този сценарий ни организираха управляващите от ГЕРБ през 2018г. На инат, защото предложението се внася от БСП. Разликата днес е, че ние, като опозиция, няма да ги клеймим в комунизъм, в антиевропеизъм, няма да насъскваме говорители срещу тях. Ще кажем само - жалко, че загубихме две години за българското производство от политическото късогледство на властта", написа Нинова. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във