Банкеръ Daily

Общество и политика

Кристиан Костов се превърна в сензацията на „Евровизия” 2017

Кристиан Костов се превърна в сензация на „Евровизия” 2017”. Това коментира” дългогодишният водещ на конкурса у нас Драгомир Драганов в студиото на Нова телевизия.

Вчера се разбра, че седемнайсетгодишният Кристиан Костов, който ни на "Евровизия", продължава към финала на песенния конкурс, който ще се проведе в събота в украинската столица Киев. Песента на Кристиан Beautiful Mess го класира сред десетте финалисти след днешния концерт заедно с представителите на Беларус, Хърватска, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия и Австрия. Те ще се присъединят към вече избраните 10 изпълнители от първия полуфинал, както и шестте държави, които се класират автоматично - Великобритания, Франция, Германия, Испания, Италия и домакина Украйна.

Драганов обясни, че не само денят на финала на конкурса – събота, но и днешният е много важен за българският представител.

„Днес се провежда генералната репетиция за финала. След нея ще гласуват журитата от 26-те страни, чиито представители се класираха”, каза Драганов.

Оценките на специалистите формират 50% от крайния резултат за всеки финалист. Преди старта на песенния конкурс букмейкъри прогнозираха, че България ще заеме третата позиция.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във