Банкеръ Daily

Общество и политика

Кристалина Георгиева отказа да се залее с "ледената кофа"

През последните дни в интернет пространството са истински хит клиповете, в които хора се заливат с ледена вода. Причината е, че те са предизвикани да извършат това от хора, които вече са го направили. А ако "номинираните" не го сторят - трябва да заделят определена сума за благотворителност.

През изминалите 48 часа в играта се включиха редица известни личности, сред които българският тенисист Григор Димитров и дори бившият американски президент Джордж Буш и други. Оказа се, че играта "Предизвикателството с кофа ледена вода" (с английско наименование "Ice bucket challenge"), застигна и европейския комисар в областта на международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева.

В своя личен профил във социалната мрежа "Фейсбук" Георгиева пише, че е била номинирана за предизвикателството от журналиста и пиар експерт Максим Бехар.

"Разбрах, че Максим Бехар ме е номинирал за предизвикателството "Ice bucket challenge", чиято кауза е помощ за пострадалите от наводнението в Мизия чрез Български червен кръст (БЧК). Аз подкрепям благотворителността и съм "за" инициативите в нейна полза. За съжаление, няма да мога да се включа в предизвикателството, но с удоволствие участвам в неговата кауза с дарение на лични средства – 5000 лв. по сметка на Български Червен кръст (Bulgarian Red Cross) за помощ на Мизия и допълнително за зъболекарска помощ на две възрастни жени от града, с които се запознах по време на посещението си там и които са загубили домовете си в наводнението", пише в профила си Георгиева.

В крайна сметка тя отказа да се залее с ледена вода, но пък пожела успех на смелчаците и всички участници в инициативата. Освен Георгиева Бехар номинира още певицата Рут Колева и банкера Левон Хампарцумян.

Facebook logo
Бъдете с нас и във