Банкеръ Daily

Общество и политика

Красимир Вълчев ще води листа на ГЕРБ в Шумен

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще бъде водач на кандидатската листа на ГЕРБ в Шумен за изборите за народни представители на 4 април. Това съобщи кметът на Шумен и областен председател на партията Любомир Христов по време на посещението на министъра в СУ "Йоан Екзарх Български".

STEM център за иновативно обучение в СУ „Йоан Екзарх Български“ откри Красимир Вълчев. Той посети и СУ „Трайко Симеонов“. Там се запозна с работата по STEM проекти на училището. Веднага след това отпътува за Омуртаг.

Материалът за матурите на дванадесетокласниците няма да бъде съкратен, каза пред журналисти тази сутрин Вълчев. По думите му, учителите са успели в електронна среда да обхванат всички теми от учебния материал. През следващия месец обучението в училище ще затвърди материала.

Вторият семестър на студентите ще започне хибридно. Особено ще се държи на практическите занятия на студентите по медицина и специалностите, чиято дейност се базира на практиката в реална среда. ВУЗ-овете все пак ще имат самостоятелност да вземат решения според епидемичната ситуация в самото учебно заведение.

Малките ученици от 1 до 4 клас ще продължат да се обучават присъствено. "Установихме, че не те са основните приносители. Ваксинираните ще бъдат като щит. Надяваме се след месец те да достигнат 10 процента. Предполагаме, че летните месеци ще бъдат по-лесни в епидемично отношение", посочи той.

Обсъжда се пролетната ваканция да бъде в две части, каза още министър Красимир Вълчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във