Банкеръ Daily

Общество и политика

Красимир Първанов закупил апартамент, за да бъде близо до децата си

Бившият зам.- министър на енергетиката Красимир Първанов отрече в интервю пред bTV да му е бил оказан натиск да си подаде оставката. Той подчерта, че не се е съветвал с никого преди да се оттегли от поста. Първанов заяви, че за намеренията му не са знаели нито премиерът Борисов, нито лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Припомняме, че Красимир Първанов подаде оставка след като стана  ясно в публичното пространство, че е закупил апартамент на занижена цена от строителната фирма ''Артекс''. Политикът се оправда с това, че въпросният апартамент бил второто жилище, което закупува от тази фирма и затова пожелал да му се направи отстъпка. Другият му аргумент за цената на имота бе, че той се намира в близост до бул. ,,Цариградско шосе'', където е шумът е постоянен.

''Преди 10 години съм купил жилище от същата фирма, което е по-нагоре по тази улица. Всеки ден, отивайки на работа, аз минавах покрай този строеж. И в миналото, и в настоящето – аз имам конкретно впечатление какво извършва този строител. Това ме е навело на мисълта да инвестирам в още едно жилище”, обясни Първанов.

Закупих го, защото е в близост до жилището, в което живея. Това жилище ще бъде за децата ми, за да живеят до мен. Сега майка ми живее в „Надежда” и знам какво е да отида да я видя – час и половина. Единствената ми идея е била моите деца да бъдат близко до мен”, каза още той.

Първанов допълни, че няма скрити данъци от него заради цената на имота и не е давал пари на ръка за сделката.

„Сумите, които вие споменавате, лично за мен и за много мои приятели, са една химера, няма как в София да се купува жилище за 2400 евро квадрата. Това не е сериозно. Може строителният бизнес да надува цените, но това не е сериозно”, заяви Първанов.

Заради скандалът, известен като ''Апартамент гейт'', подадоха оставки още министърът на правосъдието Цецка Цачева и зам.- министърът на спорта Ваня Колева. Все още не е ясно дали бившият вътрешен министър Цватан Цветанов, от когото стартира скандалът, ще подаде оставка. Днес се очаква той да се завърне от визита в САЩ. След пристигането му ще се състои заседание на изпълнителна комисия на ГЕРБ, на която трябва да се реши дали Цветанов ще запази постовете си. Прогнозите са той да напусне парламента, но да запази партийните си постове в ГЕРБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във