Банкеръ Daily

Общество и политика

Красимир Янков: Оттеглянето на оставката на Нинова ще хвърли сянка върху БСП

Депутатът от БСП Красимир Янков възнегодува, че "се прави опит от обкръжението на Корнелия Нинова да оттегли нейната оставка". В сутрешния блок на bTV той алармира, че подобно действие рискува да хвърли сянка върху партията.

"Оставката е факт от две седмици и утре Конгресът трябва да реши кой ще ръководи партията и как ще продължи тя. Ако се прави такъв опит - оставката да се замени с "оставам", това хвърля дълбока сянка върху партията. Остава се с впечатлението, че ръководството и Корнелия Нинова на всяка цена искат тя да е на власт в БСП, което компрометира БСП като цяло и предвещава загуба на местния вот", каза още той.

Янков заяви, че ще участва в надпреварата за председател на БСП, защото е последователен и знае как трябва да функционира партията.

"Няма война в БСП. От две седмици БСП е без председател и утре е заседанието на Конгреса, на което ще се избере нов лидер", каза Янков. По думите му, той уважава Стефан Данаилов, но не споделя мнението му, че "30-40 души искат да съборят капитана на кораба".

"Ако погледът му беше по-задълбочен, щеше да чуе различните мнения. Той ги вижда като 30-40, аз ги виждам като социалисти, загрижени за партията, които имат и изразяват мнение", допълни депутатът. Той заяви, че едва ли ще има блокаж БСП без Корнелия Нинова на лидерския пост, каквото мнение изрази Румен Овчаров.

"Какъв блокаж вижда Румен Овчаров? Създава се хаос, много от тези, които утре ще присъстват на заседанието, задават различни въпроси", коментира Красимир Янков.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във