Банкеръ Daily

Общество и политика

Красимир Янков: 53% са гласували за Нинова, тя не успя да консолидира партията

Депутатът от "БСП за България" Красимир Янков заяви, че не 81,5%, каквито са официалните данни, а 53% са гласували за Корнелия Нинова на вътрешнопартийния избор за лидер на левицата. Което означавало, че тя не е успяла да консолидира партията.

"Преди 4 години Корнелия Нинова беше пак избрана с 53%. БСП е дисциплинирана партия. Аз очаквах, че при едни нормални избори, които са гарантирано честни, не са опорочени, ще участват всички членове на партията, за които има списъци", посочи Янков.

По думите му голяма част от членовете на столетницата са отказали да участват в избора на председател.

"Ние с Валери Жаблянов призовахме тези, които са готови да ни подкрепят, да не участват в избора, защото се оказа, че вотът няма да бъде отчетен по начина, по който се прави", каза депутатът пред БНТ.

Според него на изборите за лидер е имало много сигнали и жалби, а начинът, по който е протекла кампанията, ясно показал "какво се цели".

"Затова и се оттеглихме от кампанията с Валери Жаблянов и Георги Тодоров. Останаха да се борят за гласовете на членовете на партията председател и заместник-председател - Корнелия Нинова и Кирил Добрев. Те си остават екип. Ето, и в момента Корнелия Нинова е председател, а заместникът й се казва Кирил Добрев. През цялата кампания по този начин се подхождаше", продължи Янков.

Депутатът сподели, че хората около лидера на БСП говорят за възможна коалиция с “Демократична България”. Според него това е абсурдно.

"Чувам по време на кампанията, че се е обяснявало, че със Слави Трифонов, с "Демократична България" и с кой ли не БСП идва на власт. Но БСП, ако ще идва на власт безпринципно, това е голям проблем. До този момент БСП нищо не предлага, нямаше дебат", подчерта социалистът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във