Банкеръ Daily

Общество и политика

Красимир Ципов е освободен от поста зам.-министър на вътрешните работи

Със заповед на премиера Бойко Борисов от длъжността зам.-министър на вътрешните работи е освободен Красимир Ципов. Той ще положи клетва като народен представител от ГЕРБ, след като Централната избирателна комисия вече го обяви за депутат миналата седмица.

Ципов е следващият в листата на управляващата партия след Снежана Дукова, която почина след дълго боледуване. Той е юрист по образование и народен представител още от първия мандат на Борисовата формация. На последните избори обаче не влезе в Народното събрание и стана зам.-министър на вътрешните работи. Заемаше същата длъжност и когато вътрешен министър бе Румяна Бъчварова.

Още от сформирането на сегашното Народно събрание и управляващи, и опозиция признават, че юристите сред депутатите са изключително малко. Преди три месеца един от тях – Данаил Кирилов, който оглавяваше правната комисия и често предлагаше противоречиви законодателни промени в качеството си на депутат от ГЕРБ, напусна парламента, за да стане правосъден министър на мястото на Цецка Цачева, подала оставка заради "Апартаментгейт".

Неофициално се твърди, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е решил да извади Ципов от МВР и да го изпрати в Народното събрание, за да се подсили юридическото звено на партията там.

Facebook logo
Бъдете с нас и във