Банкеръ Daily

Общество и политика

Красен Кралев : За тези, които ми пожелаваха да загубя битката с вируса, ще запаля една свещ

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев публикува пост във "Фейсбук", в който разказва за битката си с коронавируса. Той бе диагностициран на 23 август, а три дни по-късно бе приет във варненската болница "Света Марина" с двустранна пневмония и остра дихателна недостатъчност.

Спортният министър е бил в интензивно отделение, но от днес е изписан и продължава да се лекува у дома.

Кралев благодари и изказва възхищението си от екипа лекари, сестри и санитарки, които са се грижили за него. Той разкрива детайли от ежедневието на медиците, които лекуват инфекцията.

"Вирусът е жесток и от него се умира - който още вярва в конспирации, си е за негова сметка", заявява Кралев и припомня, че от началото на пандемията до този момент всички знаем, че етиологично лечение на COVID-19 няма.

"Лечението се съобразява с индивидуалните особеностите на протичане на инфекцията при всеки пациент и крие сериозни рискове и за тези, които го предписват и за тези, на които се прилага. COVID -19 може да направи тромби в белите дробове, може да предизвика вторична инфекция, усложнява диабета, хипертонията, всички сърдечно-съдови заболявания.......никой не е застрахован!", пише още министърът. 

Проблемът е, че засега няма как да се гарантира успешно лечение. Когато такова бъде открито, ще се приеме протокол и процедура за лечение, еднакви в целия свят. Дотогава има само една гаранция - просто да не се срещаме с вируса. Това означава да спазваме всички епидемични мерки, призовава Кралев. 

"И пазете лекарите - ще ни трябват.

Благодаря на всички, които ми се обадиха и писаха , за да ме подкрепят в това изпитание. Трудно щях да се справя без вас. За тези, които ми пожелаваха да загубя битката с вируса, ще запаля една свещ, Бог да спаси душите им", завършва поста си бившият лекоатлет. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във