Банкеръ Daily

Общество и политика

Красен Кралев нарече манипулация обвиненията на служебния кабинет

Бившият министър на спорта Красен Кралев определи като манипулация обвиненията на служебното правителство за злоупотреби със средствата по програми за младежки дейности.

По думите на Кралев от програмите са се възползвали десетки спортни и младежки организации от цялата страна. Той уточни, че сумите са били не милиони, а 30 до 40 хиляди лева годишно на спечелен проект.

По-рано днес на брифинг служебният министър на спорта Андрей Кузманов съобщи, че през последните години конкурси в спортното министерство по програми за изпълнение на младежки дейности, превенция на хазарта и превенция на наркотични зависимости, са провеждани без външни оценители и без критерии за участие.

„По една от темите в тези конкурси участват четири фирми, и четирите печелят една и съща сума от 670 хиляди лева. Също така в три от фирмите, поглеждайки в регистрите, се вижда, че има свързани лица. Мога да ви кажа, че някои от тях са заработили по милиони левове в този период от четири години. Има интересни организации, които печелят, например Федерацията по ММА, спортен клуб „Ипон“…“, разкри министърът.

Говорителят на служебното правителство Антон Кутев допълни, че имало фирми, които през годините са печелили средства по програмата с идентични проекти.

„Проектите, които печелят тази година, всичките или голяма част от тях до такава степен са сходни, че спокойно можем да кажем, че са отпечатани на един и същи принтер. Лично аз подозирам, че принтерът се намира в самото министерство. Преди изборите са раздадени едни 5 млн. лева и са раздадени по, меко казано, съмнителен начин на подбор на фирмите“, каза той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във