Банкеръ Daily

Общество и политика

КПКОНПИ проверява за конфликт на интереси Росина Станиславова

Антикорупционната комисия ще проверява за конфликт на интереси кмета на столичния район "Красно село" Росина Станиславова. Проверката е по медийни публикации, че Станиславова си е разпределила сама средства по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“, финансиран по Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".

За конфликт на интереси ще бъде проверяван и бившият директор на общинската болница в Каварна д-р Десислав Тасков. И тази проверка е по журналистически материал с твърдения за неправомерно изразходване на средства от бюджета на лечебното заведение.

До утре трябва да бъде готов докладът от проверката на МТСП на проекта „Патронажна грижа“, изпълняван в район „Красно село“ в София. От управляващия орган на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ са сезирали Главната инспекция по труда за това, че кметът на района Росина Станиславова е сключила договор сама със себе си като ръководител на проекта.

От социалното министерство коментираха за БНР, че в останалите столични райони, изпълнители на „Патронажна грижа“, ръководители на проектите не са районните кметове.

Агенцията за държавен финансов контрол също е сезирана да провери дали парите за възнаграждения са изплатени по правилата. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във