Банкеръ Daily

Както се и очакваше

КПКОНПИ не е открила нарушения при имотите на властта

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество не е установила нарушения при проверките срещу Цветан Цветанов, министъра на туризма Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Те бяха разследвани по информация в медиите, излязла преди няколко месеца, за имоти, купени на по-ниски цени от пазарните.

При Лозан Панов комисията е приела, че сигналът срещу него в качеството му на председател на Върховния касационен съд и председател на Административен съд - София - град в периода 2007-2012 г., ще бъде препратен към инспектората на Висшия съдебен съвет. В сигнала се съдържат твърдения за облагодетелстване от служебно положение, както и нарушаване на изискванията на ВСС за висок морал на представителите на съдебните власти.

КПКОНПИ е прекратила и проверките по сигналите срещу Валери Симеонов, Елена Йончева, Валери Жаблянов и Крум Зарков. Те са по различни казуси, като този срещу Симеонов се отнася за сделка в периода, когато той е бил председател на общински съвет в Бургас. Сигналът срещу Жаблянов е за грешна информация, подадена във връзка с имот и средствата, свързани с него. При Крум Зарков пък сигналът е за имотни сделки.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във