Банкеръ Daily

Общество и политика

КПКОНПИ извика бивш зам.-министър заради тестовете за ученици

Д-р Димитър Петров

Бившият заместник-министър на здравеопазването Димитър Петров е извикан в комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), съобщи БНР, позовавайки се на свои източници.

Според информацията той е извикан във връзка с твърденията му в няколко медии, включително и в ефира на Националното радио, че една от причините за отстраняването му от поста са поръчките за доставки на щадящи COVID тестове за учениците.

По думите на Петров с това се е занимавал лично служебният здравен министър Стойчо Кацаров, а след като той се е поинтересувал от цената на поръчаните тестове, е бил освободен от поста. 

По-рано днес беше съобщено, че КПКОНПИ е започнала проверка в Министерство на здравеопазването заради процедурата за закупуване на бързи антигенни тестове на ученици, като проверката е по сигнал, както и по медийни публикации, съдържащи изявления на бивш зам.-министър. 

Предмет на проверката са и данни за завишени цени на тестовете и забавяне на доставките им.

От своя страна Министерството на здравеопазването посочи, че приветства започналата проверка и определи процедурата по купуването на тестовете като безупречна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във