Банкеръ Daily

Общество и политика

Костадинов се нае да ни "освобождава" и "преосновава"

"Спасение и освобождение отвън няма да дойде." Това заяви председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов по време на откриването на 48-ото Народно събрание. "Кой ще спре вкарването на България във войната в Украйна, какъвто сценарий чертае евроатлантическата тълпа в парламента и няма да позволи България да се превърне в изгорена земя? Кой ще запази българския лев и няма да допусне замяната му с евро? Кой ще върне свободата и независимостта на българската държава, похитена от десетилетия насам? Няма кой друг, освен българският народ, стига да избере свободата пред робството. "Възраждане" е инструментът в ръцете на народа това освобождение да се случи", посочи Костадинов. Не за първи път сме изпаднали в тежка духовна, морална, икономическа и политическа криза, каза той, допълвайки, че на страната ни са ѝ нужни нови решителни и откровени водачи. 

"Ние сме тук, за да преосновем България, да върнем загубената вяра на нашия народ в самия него. Ще го направим с личен пример и добри дела, като покажем, че политиката не трябва да бъде борба за позиции и постове, а за политики, идеи и идеали. Това е простата формула на "Възраждане" за успех в разкаляния терен на политическия живот - винаги казвай, каквото мислиш, и винаги прави, каквото казваш", отбеляза лидерът на "Възраждане". По думите му България вече няма време за губене. "Длъжни сме пред своя народ да изправим на крака държавата ни, която е оцелявала винаги досега, защото така наречената политическа класа успя да я доведе до унизително положение", добави той. Според него българският народ е длъжен да заяви, че не иска повече България да бъде "васална територия, лишена от собствена политика и решения". 

"Не знаем какви са причините, поради които повече от 61% не отидоха да гласуват, но можем да се досещаме – апатия, нихилизъм, отчаяние, душевна леност и деградация. Всичко това, уважаеми сънародници, пише смъртната присъда на нашия народ и държава. Пише я всекидневно, с темпове от девет души на час, 214 на ден и 78 840 на година. С толкова изчезваме като народ, и то според официалната статистика, а тя, както е добре известно, доста занижава числата", смята Костадинов. 

Приоритетите на "Възраждане" в новия парламент ще бъдат: защитаване на българския интерес в Република Северна Македония; развитие на българската енергетиката, чрез модернизация на съществуващите ТЕЦ-ове и довършване на АЕЦ "Белене"; борба срещу демографската криза; недопускане на въвличането на България във войната в Украйна, както и "освобождение на страната ни от чуждите военни бази". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във