Банкеръ Daily

Общество и политика

Костадин Костадинов: Трябва да се поиска имунитетът на Гешев

Мисля, че няма да има проблем да бъде съставено правителство. Това се вижда с оглед на разговорите от вчера и онзи ден. Това каза пред Нова Нюз лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Друг е въпросът, че то ще бъде съставено под външен натиск и не виждам как ще издържи. Преди време Байдън спомена Радев и министър Петков. Безспорен факт е, че САЩ са тези, които определят българския министър-председател и то не от вчера и от днес", заяви Костадинов.

"Трябва да се поиска имунитетът на главния прокурор. Той трябва да бъде премахнат от поста и институцията, която оглавява. Начинът да се случи това е промяна в Закона за съдебната власт. Това ще бъде едно от първите неща, за които ще работим в новия парламент. Не може прокуратурата да действа като организирана престъпна група", посочи лидерът на "Възраждане". 

По думите му лицето, фигурата и самата институция на главния прокурор са безкрайно компрометирани и трябва да бъдат променени. "В противен случай рискуваме да продължаваме да наблюдаваме как прокуратурата повдига обвинения на едни, а на други не повдига обвинения. Законът трябва да е еднакъв за всички", подчерта Костадин Костадинов.

"Ние смятаме, че Главната прокуратура трябва да бъде закрита изцяло, нейните функции трябва да преминат към Министерството на правосъдието и самия министър на правосъдието трябва да поеме функциите на главен прокурор, както е в САЩ", каза още Костадинов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във