Банкеръ Daily

Общество и политика

Костадин Костадинов ще води листите във Варна и 25-и МИР - София

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов ще води листите на партията за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври във Варна и 25-и многомандатен избирателен район (МИР) София. Това обяви на брифинг Петър Петров, заместник-председател на "Възраждане". На пресконференцията бяха представени имената на водачите на листи в цялата страна. Петър Петров също ще е водач на две листи - тази в Монтана и 24-ти МИР - София. 

Костадинов отбеляза, че средната възраст на водачите на листите е 42,3 години, което по думите му съвпада със средната възраст на българското население в момента. Най-млад е водачът на листа на "Възраждане" в Сливен. Двайсет и деветгодишният Климент Шопов е роден в Монреал. Той е пропуснал два избора за народни представители, тъй като процедурата за отказ от канадско гражданство при него, "за разлика от тази на бившия премиер Кирил Петков, е продължила в законоустановените срокове от година и половина, а не шест месеца", изтъкна лидерът на партията.

Най-възрастният водач на листа е на 66 години - Валери Сираков, който ще води листата във Видин. 

Десет от водачите ни са били вече народни представители в 47-то Народно събрание. "Имаме финансисти, икономисти, инженери и предприемачи. "Възраждане" си е поставила за цел да представи цялата палитра на българското общество в листите за изборите на 2 октомври", председателят на формацията.

Народният представител в 47-ия парламент Цончо Ганев ще води листата на партията в Благоевград и Бургас. Ексдепутатът Георги Георгиев ще води също две листи - тази в Кърджали и в Хасково, организационният секретар на "Възраждане" и бивш депутат Николай Дренчев също е водач в две листи - в Ловеч и 23-ти МИР София. Народният представител в 47-то НС Стоян Таслаков ще води листите в Пазарджик и Пловдив - област. За Пловдив град водач е Ангел Георгиев. Той ще води листата и в Смолян. Искра Михайлова, също народен представител в 47-то НС, ще води листата на "Възраждане" в Стара Загора. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във