Банкеръ Daily

Общество и политика

Кошлуков обещал да пусне Сидеров в БНТ

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров получил обещание от генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, че ще бъде допуснат да участва в предавания на телевизията по време на предизборната кампания за насрочения на 4 април парламентарен вот. Очевидно патриотичната формация ще участва в тези избори, засега сама, след като нейни представители са били на преговори в националната медия за разпределение на времето за агитация на избирателите и дискусии между парламентарно представените партии.

Пратениците на Сидеров специално са искали да научат дали ще бъде допуснат лидерът им до участие в предавания на на телевизията. Причината е, че след скандала, който направи в предаването "Референдум" и почти го провали, по време на кампанията за местните избори миналата есен, генералният директор се зарече, че „кракът на Волен Сидеров няма да стъпи в БНТ”. Тогава той се кандидатира за кмет на София.

В съобщение от пресцентъра на "Атака" се казва, че по време на преговорите за предизборно отразяване между БНТ и парламентарно представените партии формацията е поставила два важни въпроса.

"Представителите на "Атака" настояха данните от фантомни социологически агенции да не бъдат взимани предвид при разпределението на участията в ефира на националната телевизия. Те дадоха пример със свързаната с общински съветник на ВМРО фантомна „социологическа агенция” "Барометър", която се състои от един служител и е с неясна регистрация и местоположение. За същото получиха устно обещание от генералния директор на БНТ Емил Кошлуков", се казва в прессъобщението.

От "Атака" са настояли още изобщо да не бъдат използвани социологически агенции при разпределението на участията, а да бъде използван принципът чрез жребий, без значение дали партиите и коалициите са парламентарно представени. Мотивът им за това е, че всички трябва да бъдат с равни права и достъп до телевизионно представяне.

Също така са поискали да разберат от Кошлуков дали лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще бъде допуснат до участие в телевизията. Те напомнилли на телевизионния шеф, че лично той и в национален ефир е заявил, че „кракът на Волен Сидеров няма да стъпи в БНТ”. "Видимо притеснен, генералният директор Кошлуков обеща, че Сидеров ще има достъп до ефира на телевизията, с какъвто аудиозапис разполагаме", съобщават още от партията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във