Банкеръ Daily

Пролет Велкова от СЕМ предложи:

Кошлуков да отстъпи поста до избор на нов шеф на БНТ

S 250 ababf39d 5242 4038 b4ff 176078419fc0

Членът на Съвета за електронни медии Пролет Велкова предложи генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков да отстъпи поста си до избора на нов ръководител на БНТ.

Стигна се до остър словесен сблъсък между двамата при представянето пред СЕМ на отчета на генералния директор на обществената телевизия за периода януари - юни 2022 година.

Велкова коментира, че централният въпрос е този за доверието към телевизията.

"Плурализмът ми се струва, че в БНТ се разбира по-скоро и най-вече като даване възможност да се чуят различни, много, възможно всички гледни точки, което е разбира се, прекрасно, но в никакъв случай мисля, че не е достатъчно, за да има плурализъм такъв, какъвто в по-задълбочения смисъл на думата трябва да го възприемаме, а именно да има журналисти, които да успяват да отсеят зърното от плявата, да помогнат на зрителя да се ориентира къде е лъжата, къде е истината, къде са фактите, къде са манипулациите", аргументира се Велкова.

Емил Кошлуков пък заяви, че доверието в БНТ е голямо.

"Докато аз съм директор ще отстоявам независимостта и спокойствието на моите колеги. Няма да позволя партиен секретар да им казва какво да правят. На Вас как ви се струва е друга тема. Вашите мнения са си ваши, имате право на тях. Доверието в БНТ е огромно, тя е водещата телевизия в момента в България по доверие, независимо от цялата кампания, хули и опити, такива като вашите да я дискредитират. Не влияе", отговори генералният директор на националната телевизия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във