Банкеръ Weekly

Общество и политика

КОРПОРАТИВНА БАНКА ЩЕ ПЛАТИ ДИВИДЕНТ... НА БУЛБАНК

Годишния доклад на съвета на директорите за дейността на банката през 1999 г. и отчета за приходите и разходите й през миналата година приемат днес акционерите на Корпоративна банка. Съветът на директорите, в който влизат Кирил Калинов, Венцислав Антонов, Камен Генов, Александър Пръвчев и Радостина Радева, ще бъде освободен от отговорност.


Главният изпълнителен директор на банката Венцислав Антонов съобщи за в.БАНКЕРЪ, че през миналата година банката е платила около 1.8 млн. лв. данъци. Печалбата й е 3.55 млн. лв., но почти цялата сума ще получи БУЛБАНК, която притежава 99.99% от Корпоративна банка (останалите акции са собственост на Еврофинанс).


В началото на миналата година БУЛБАНК реши да продаде дела си в Корпоративна банка. Интерес проявиха няколко инвеститори, включително и румънската брокерска компания Джелсор, която е част от румънската Джелсор файненшъл груп. Интересите на Джелсор в пазарлъка за Корпоративна банка се представляват от изпълнителния директор на Капман АД Билян Балев. В средата на декември 1999 г. румънците купиха 67% от българската фирма и я преименуваха на Кампан Джелсор АД.


Засега преговорите за покупко-продажбата на Корпоративна банка не са напреднали кой знае колко. Изпълнителният директор на Капман Джелсор АД Билян Балев отказа да съобщи подробности по сделката. В управление Банков надзор на БНБ също все още не са получили писмо от инвеститор, който иска да притежава голям пакет акции в Корпоративна банка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във