Банкеръ Daily

Общество и политика

Коронавирусът взе трета жертва у нас

Коронирусът взе трета жертва у нас. 80-годишна пациентка, която беше настанена в „Пирогов” с коронавирус и инсулт, е починала. 

"Има две нови положителни проби за COVID-19. Така общият брой на заразените достигна 94. Единият от новите случаи е на 39-годишна жена от Бургас, която е била готвач в заведение в Банско. Прибрала се е преди седмица и е била в контакт с 25 души. Двама граждани на Северна Македония също са дали положителни проби след почивка в зимния ни курорт. Вече има и пациент с COVID-19 в Благоевград. Голяма част от 94-те лица с положителни проби не са хоспитализирани. Повечето от настанените в столичните болнични заведения са с двустранни бронхопневмонии, но все още без признаци на дихателна недостатъчност", съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски на брифинг на Националния оперативен щаб.

Той съобщи също, че един лекар е заразен с коронавирус във Велико Търново, но той няма общо с лежащия в болницата пациент. 

"Всички британски туристи, почивали в Банско, са напуснали България. Някои от тях още са на летище София. Очаква се скоро те да отлетят към родината си, като с това са ангажирани Британското посолство, МВнР, авиопревозвачите и МВР. Обстановката по света остава динамична. Има доста голям ръст на заболелите и на смъртните случаи. Новите са 15 000, а болните от коронавирус са вече 220 000”, каза още Мутафчийски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във