Банкеръ Daily

Общество и политика

Корнелия Нинова започна обиколка по структурите на БСП в страната

Председателят на БСП Корнелия Нинова прави обиколка из страната и  работни срещи със структурите на партията. В дискусиите участват общинските председатели, досегашни депутати и кметове.

 "Тук съм,за да чуя мнението ви  за приоритетите в нашата работа, проблемите в общините, каква промяна е необходима в листите и стратегията на кампанията. Трябва заедно, централното ръководство и местните организации да имаме позиция по тези въпроси и да работим в екип. Партията има сили на предстоящите избори да покаже политически и кадрови потенциал. Искам от вас мобилизация и екипност", заяви Нинова в Хасково пред председателите на 11 общински организации. Срещите продължават и в други области на страната.

Изпълнителното бюро ще обсъди водачите на листи в сряда (19 май), а в събота (22 май) – Националният съвет ще ги утвърди.

Усилено се говори, че лидерът на БСП Корнелия Нинова ще направи размествания във водачите на листи. Със сигурност мястото си на водач в Ямбол ще запази председателят на предизборния щаб Кристиан Вегенин. Ямбол е единственият регион, в който БСП бе първа политическа сила на 4 април. Не случайно Вигенин оглави Предизборния щаб на партията за предстоящия вот, като смени на тази позиция Георги Свиленски.

Добро класиране имаше партията и в Русе, където трите челни формации се класираха с близки резултати. Затова почти 100% е сигурно, че Крум Зарков ще запази мястото си. Същото се отнася и за Манол Генов в Пловдив – област, където класирането също е обнадеждаващо.

Facebook logo
Бъдете с нас и във