Банкеръ Daily

Общество и политика

Корнелия Нинова продължава реформата в БСП

Реформата в БСП, предприета от председателя Корнелия Нинова, продължава с разкриването на три нови центъра. Националният съвет на партията прие предложението на Изпълнителното бюро за създаване на Център за стратегически, исторически и политически изследвания; Център за обучение на кадри и Център за публични политики. Това съобщи във Фейсбук лидерът на българските социалисти.

„По този начин се гарантират трите стълба на едно управление: идеи, кадри и управленски политики“, убедена е Нинова.

За периода 2016-2020 г. през различни форми на обучение в партията са преминали 2 100 участници, уточнява Нинова и посочва: „Някои от тях вече са кметове, общински съветници, народни представители, евродепутати. В партията е направен регистър на кадри и експерти във всички области“.

Според председателя на БСП с продължаващата реформа в партията се предлагат управленски политики, базирани на изготвената, обсъдена в над 500 срещи в страната и приета от конгрес на партията „Визия за България”. „Те ще послужат за предизборна платформа на БСП“, конкретизира Нинова.

„Ръководството на партията прие програма за идейно-програмна дискусия, в която са включени теми като опитът и проблемите на сродни партии в света и в Европа; проблемите на заетостта и доходите - отношение към предложенията за въвеждане на гарантиран базов доход, за ролята на държавата за осигуряване на заетост; екологичните императиви като определящ фактор на живота на планетата и на човечеството - кръгова икономика, съхраняване и възпроизвеждане на природните ресурси, демографски дисбаланси“, очерта посоките на работа в БСП Корнелия Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във