Банкеръ Daily

Общество и политика

Корнелия Нинова призова социалистите да гласуват за лидер, за да не влезе БСП в криза

„Скъпи социалисти, в последните 4 години минахме заедно през много изпитания. Благодаря ви за вярата и силите. Не се предадохме и не продадохме партията. Спечелихме президентските избори, удвоихме депутатите в българския парламент, увеличихме депутатите в Европейския, увеличихме кметове и общински съветници”, написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в обръщение към членовете на партията.

„Направихме своя телевизия. Когато други мълчаха, подмазваха се и превиваха гръб пред Бойко Борисов, ние се борихме с мафиотския му модел на управление. Не позволих да ни купят с постове и пари. Не се уплашихме от компромати и репресии. Не ни стреснаха внушенията, че БСП загива. Статуквото хапеше жестоко, но не успя да ни пречупи. Преди 4 години заявих пред вас, че мафиотско-олигархичният модел е проникнал навсякъде. Той си купува политици от всички цветове. Те му осигуряват комфорт и приемат закони в частен интерес, и че на това трябва да се сложи край. Убеждавах ви, че нашият съюзник е народът, а нашият враг – страхът”, казва още Нинова.

Тя припомня, че на Бузлуджа, миналата година, е призовала българите: „Изправете се и те ще паднат”. „Днес хиляди се изправиха на площадите и те ще паднат. Времето доказа нашата правота”, посочва Нинова.

„Днес стоим пред поредното предизвикателство – ние, БСП, да гарантираме, че промяната ще стане и че ще бъде необратима. И хората няма да бъдат излъгани за пореден път”, продължава изложението й.

„В началото на моя мандат казах – „Ако искаме да променим България, трябва да започнем от себе си”. И го направих. Ние сме единствената партия, която започна вътрешна промяна. Част от нея е прекият избор на председател. Няма нищо по-демократично и естествено от това да дадеш правото на всеки член да избира. Но някои хора извън и вътре в партията се съпротивляват. Защото им се отнема възможността да се договарят и назначават председател, който да слуша чужда воля, а не вашата”, подчертава Нинова.

Тя обръща внимание, че ще се опитват да разколебават и демотивират редовите партийни членове, за да няма необходимата активност от 50 % + 1. „Не се поддавайте. Ще ви убеждават да не гласувате, защото Конгрес ще избира председател. Не може, Уставът не го позволява.  Гласувайте масово и свободно, за когото искате. Бъдете активни, защото провалът на прекия избор ще ни вкара във вътрешно-партийна криза. Точно когато усилията ни дадоха резултат и хората очакват нашата алтернатива”, посочва още председателят на социалистическата партия.

„Днес съдбата на БСП и бъдещето на страната ни са във ваши ръце. Вярвам във вашата мъдрост и отговорност към партията. Знам, че в следващите години с честно управление можем да променим България”, завършва Корнелия Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във