Банкеръ Daily

Общество и политика

Корнелия Нинова открои в Брюксел темата за опазване на околната среда

S 250 6678ed33 1dac 474c a8d4 4a7f52e23d5a
S 250 1818b45d d2df 4c94 9e23 70034f243214

Делегацията на БСП в Брюксел, водена от председателя на Националния съвет на партията Корнелия Нинова, се срещна с вицепрезидента на Европейската комисия Маргаритис Схинас. В разговора бяха засегнати важни за България и ЕС теми като европейския Зелен пакт, усилията за постигане на споразумение по многогодишната финансова рамка на ЕС, политиката на ЕС в сферата на миграцията, процесът на разширяване, както и актуалната политическа ситуация в България.

Лидерът на БСП подчерта, че българското общество е особено чувствително по теми като опазване на околната среда, тъй като последните седмици и месеци са станали известни редица  случаи на незаконно внасяне и депониране на отпадъци от чужбина, задълбочават се проблемите с мръсния въздух в редица градове и близо половин милион български граждани живеят в условията на режим на вода.

От своя страна, Схинас подчерта, че няма по-подходящ момент за тази визита, защото сега се решава бъдещето на Европейския съюз за десетилетия напред и сподели удовлетворението си, че опозицията активно поставя важните за страната въпроси.

Facebook logo
Бъдете с нас и във