Банкеръ Daily

Общество и политика

Корнелия Нинова: Оставките на министрите отдавна трябваше да са факт, но нашият вот на недоверие е към правителството   

"Изслушахме информацията на службите, на министрите на вътрешни работи и на отбрана. За мен най-важният извод е, че в момента няма пряка заплаха за България и за българските граждани от конфликта в Близкия Изток. Приехме декларация, че конфликтът трябва да се реши по дипломатически път и с деескалация на напрежението". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.

Тя коментира и акцията на спецпрокуратурата в Перник и в Министерството на околната среда и водите, като отбеляза, че на пръв поглед й изглежда като опит с локални мерки да се потуши една национална криза. "Защото проблемът в Перник е само един от случаите, в които има безстопанственост, безотговорност по отношение на управлението на водните ресурси. Знаете, че кризата е в цялата страна. Не чувам нищо да е направено по отношение на боклука, която е втората много важна тема, както и за чистотата на въздуха. Така че ще изчакаме, но проблемът е национален и политически - отговорността трябва да се носи на централно равнище", заяви Нинова.

По думите й оставките на ресорните министри отдавна трябваше да са факт, но вотът на недоверие, който внася левицата, е към правителството. "Защото министрите са просто изпълнители на политическата воля на един модел на управление, който доведе до този резултат след 10 години управление на ГЕРБ. Ще подготвим много сериозно мотивите за вота и ще ги представим на колегите от другите парламентарни групи", посочи лидерът на БСП. Тя уточни, че това ще стане другата седмица - четвъртък и петък.

Facebook logo
Бъдете с нас и във