Банкеръ Daily

Общество и политика

Корнелия Нинова очаква големи протести през октомври и ноември, и то за хляб

"Кабинетът не е адекватен на нуждите на хората. Фиксирани са само как да оцелеят през следващите 5 месеца на власт. Не са взели никакви мерки за кризата. Трябват хора, които имат план и идеи. Очаквам големи протести през октомври и ноември, и то социални. Това ще са протести за хляб". Това заяви кандидатът за председател на БСП Корнелия Нинова в Пловдив.

Тя пристигна в Града под тепетата за среща с местни социалисти. Членовете и симпатизантите на БСП я посрещнаха с овации и скандирания "Победата е наша". Преди да пристъпи към срещата, Корнелия Нинова отговори на няколко въпроса на присъстващите репортери.

"Днес решихме да не влизаме в зала, и депутатите ни да бъдат на протеста, сред народа. Народът в момента иска да свали мафията, а не обратното. Оставката на кабинета е задължителна и поради социално-икономическата криза, която се задава”, заяви Нинова.

"Кабинетът не е адекватен на нуждите на хората. Фиксирани са само как да оцелеят през следващите 5 месеца на власт. Не са взели никакви мерки за кризата. Трябват хора, които имат план и идеи. Очаквам големи протести през октомври и ноември, и то социални. Това ще са протести за хляб", предупреди тя.

Корнелия Нинова подчерта, че пълните зали, които вижда, опровергават твърденията за бойкот. „Вторият аргумент, който ще ги опровергае, се надявам да е вотът в деня на избора", допълни тя.

„Пловдивската организация има огромен потенциал, който не се използва за успеха на БСП и на града. Прекият избор е възможност да покажете силата на редовите членове, които сте партията. Виждайки тази пълна зала и ентусиазма ви, вярвам в мъдростта, честността и енергията на пловдивските социалисти, каза още лидерът на социалистите.  

Според Нинова членовете на партията искат да упражнят правото си на глас в пряк избор, затова тя не разбирала опитите да се отнеме най-демократичното право. Тя добави, че не проумява страховете на другите кандидати народът да се произнесе. "Даже на някои места поставят въпроса за разширяване на пряката демокрация в партията, т.е. и други длъжности да се избират пряко", отбеляза Нинова.

Градското партийно ръководство не присъства на срещата. Нещо повече - пловдивският БСП лидер Георги Георгов е призовал за бойкот на срещата и отказал за осигури зала за провеждането й.

Срещата беше по покана на сформираният Инициативен комитет в подкрепа на Корнелия Нинова, в който влизат интелектуалци, професори, генерали, архитекти, председатели на ОПО и редови членове на партията. На срещата присъстваха и народните представители доц. д-р Георги Йорданов, Манол Генов, Веска Ненчева и Димитър Георгиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във