Банкеръ Daily

Общество и политика

Корнелия Нинова обвини премиера Борисов в цинизъм

Цинизъм е да се хвалиш със строителство на пътища в деня, в който се навършва една година от катастрофата край Своге, която отне 20 човешки живота, г-н Борисов. Експертизата доказа некачествено строителство.

Това написа на страницата си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. Повод стана поредната инспекция на премиера Бойко Борисов – този път  на ремонтните дейности по изграждането на АМ "Европа". Заедно с него пътуват зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министърът на икономиката Емил Караниколов.

"Много ми е кеф така - първо ниви, после чакъл и накрая идва асфалтът", не пропусна да се похвали Борисов пред двамата си министри. Но тъй като инспекцията му се предава на живо в социалната мрежа, думите му са предназначени не толкова за тях, колкото за аудиторията.

По същото време близки на загиналите край Своге и граждани се събраха на проблемния участък от пътя, за да почетат паметта на жертвите на катастрофата. Беше отслужена и заупокойна молитва за мир на душите им.

Нинова напомня още на министър-председателя, че пожарът под магистрала "Струма" е компрометирал прясно изградения участък, за който са похарчени и европейски, и наши пари. По-нататък тя обръща внимание и на състоянието на здравеопазването у нас и крещящата нужда от реформа.

 

Ето пълния текст на написаното от Корнелия Нинова във Фейсбук:

"Цинизъм е да се хвалиш със строителство на пътища в деня, в който се навършва една година от катастрофата край Своге, която отне 20 човешки живота, г-н Борисов. Експертизата доказа некачествено строителство. А един пожар под магистрала “Струма” компрометира прясно построения участък, в който са пръснати и европейски средства, и парите на българските данъкоплатци. Правите го, возейки в джипа си Нанков, който "пое” политическата отговорност, като от министър го назначихте за зам.-министър. Тези факти казват всичко. Воаяжите ви едва ли заслужават повече внимание. Но друга тема заслужава огромно. Днес директорът на Здравната каса обяви, че пациентите доплащат 4 млрд. лв. от джоба си често "под масата" или с измислени поводи - ВИП стая с четка за зъби и шапка за глава. ГЕРБ управляват България вече десет години. И по този показател - здравен статус и смъртност, също ни закотвиха на дъното на Европа. Здравната реформа е крещящо наложителна. И трябва да започне с премахване статута на търговски дружества на болниците."

Facebook logo
Бъдете с нас и във