Банкеръ Daily

Общество и политика

Корнелия Нинова: Ние сме за избори 2 в 1

"Ние сме за избори 2 в 1, другото е излишно натоварване на хората", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти веднага, след като върна мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев. 

"Положихме максимални усилия за разум, диалогичност и отговорност за сформиране на правителство. Поканихме всички партии на протеста да обсъдим всички предложения и да ги обсъдим, но го отхвърлиха. Последваха поне 10-на предупреждения от наша страна е, че ще стане беля. Вие сте свидетели, че нашите прогнози се оказаха верни", каза тя.

"Това, което се случва в Народното събрание, показва изключително безотговорно отношение към бюджета", посочи лидерът на БСП.

"Ако търсят извинение за провала на третия мандат, да си го търсят където искат. Днес БСП, ГЕРБ и ДПС гласувахме заедно да се дадат на пенсионерите по 120 лева, защото са най-тежко засегнатите от COVID кризата. Ще дадем глътка въздух на възрастните хора, преди тежката зима, която ги очаква. Не ме интересува какво говорят ИТН за бракове, сватби и коалиции", подчерта Нинова.

Запитана дали при това неразбирателство между политическите сили би могло да се роди следващо правителство след изборите, тя отвърна, че се надява на спокойствие. 

"Ние гласувахме "за" промените в съдебните закони - НСО, Спецсъда и Спецпрокуратурата. На първо четене. Протестните партии знаеха, че наши двама души няма да присъстват после по уважителни причини - едната е погребение. Протестните партии знаеха. Да търсят умисъл в това, дори няма да коментирам", каза още Нинова.

Тя призна, че е имала готовност да обсъжда имена с партиите за кабинет, а не да спуска фигури, но "щом стигнахме до отказ въобще да разговаряме, се видя, че няма смисъл".

Facebook logo
Бъдете с нас и във