Банкеръ Daily

Общество и политика

Корнелия Нинова не е пострадала тежко при катастрофата

Депутатът от БСП Александър Симов съобщи, че червената лидерка Корнелия Нинова не е пострадала тежко при пътния инцидент по-рано днес.

Нинова отново попадна в катастрофа със служебния си автомобил, който е бил ударен от такси на централно столично кръстовище. Тя е пътувала от централата на БСП по ул. "Княз Борис", когато на кръстовището с "Денкоглу" служебната й кола е била ударена странично от таксиметров автомобил.

Това бе втората катастрофа с Нинова в рамките на около 40 дни. В средата на септември служебната й "Шкода" попадна във верижен сблъсък, докато тя пътуваше към централата на левицата на "Позитано 20". От последвалия удар Нинова се оплакваше от болки в гърба и беше прегледана в болница. Лекарите установиха, че тя е с мозъчно сътресение и поставиха шина на врата й, която носи в продължение на две седмици.

Симов уточни, че шефката му и този път е отишла до "Пирогов". "Няма опасност за живота й. Това е много неприятен инцидент", каза още депутатът пред bTV.

Александър Симов коментира и вътрешнопартийното напрежение в БСП преди конгреса, който ще се проведе през идния уикенд. Според него подобна ситуация не е новост за левицата. По думите му Корнелия Нинова е заплашена от бламиране.

Той разясни, че към момента в БСП има две вътрешни опозиции. Едната е сформирана около бизнесмена Георги Гергов, който бил основният проводник на тезата за колаборация с ГЕРБ. Гергов настоявал, ако БСП спечели изборите един ден да покани ГЕРБ за коалиция. Другата част от опозицията срещу Корнелия Нинова била групирана около Михаил Миков, предишният лидер, който също не я приемал.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във