Банкеръ Daily

Първо съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП и председателите на съвети

Корнелия Нинова: Моля ви, без популизъм. Каквото обещаем сега, трябва да изпълним

Лидерът на БСП Корнелия Нинова свика първото съвместно заседание на новоизбраното Изпълнително бюро и новите председатели на съвети. Социалистическата партия продължава курса на организационно укрепване и повече функционалност в работата на своите органи.

Взе се решение всеки съвет да направи детайлен анализ на работата на съответното министерство в кабинета "Борисов", в какво състояние е институцията по отношение изпълнение на политиките и от финансова гледна точка. Съветите трябва не само да идентифицират проблемите и откритите въпроси, но и да предложат начини за тяхното решаване. Те ще трябва да изготвят теми за питания, които депутатите от парламентарната група на "БСП за България" да внесат като въпроси към съответните министри.

Друга задачи, които трябва да бъдат изпълнени, е организиране на срещи с браншови организации, привличане на експерти по управленски теми, изготвяне на предизборна платформа, чиято база да е програмата за управление на БСП – „Визия за България“.  Платформата трябва да се подложи на максимално широко обсъждане с хората и социалните групи, които засяга.

„Нека чуем мнението на хората. Моля ви, без популизъм. Ще се ангажираме само с политики, които са изпълними. Всяко управление след Борисов ще е много трудно. Цели системи и сектори ще изискват възстановяване. Тоест, всяко обещание сега, трябва да е изпълнимо при едно евентуално управление. Приоритетни за левицата теми трябва да са: здравеопазването, икономиката, доходите и образованието“, очерта посоката на действия лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във