Банкеръ Daily

Общество и политика

Корнелия Нинова иска пълно разследване на наводнението в Мизия

Депутатът от БСП Корнелия Нинова се застъпи за пълно разследване, но без политизиране на случая довел до голямото наводнение в Мизия преди броени дни. Изказването тя направи в сутрешния ефир на Нова телевизия. Нинова заяви, че истината трябва да се знае и ако има отговорни, да си понесат вината. По стечение на обстоятелствата семейството на народният представител е именно от същото населено място, а самата Нинова е била в Мизия по време на най-тежките часове на бедствието.

"Щетите в Мизия щяха да са по-малко, ако хората бяха реагирали по-рано. Имаше много хора, които отказваха да напуснат домовете си до последно. И през нощта, при голямата вода, не искаха да се евакуират", разказа депутатът от сициалистите . Нинова е заминала за Мизия, веднага след като кметът на града й съобщил по телефона за започналото наводнение. Отправената молба била за съдействие за разрешение да се скъса дигата на реката между Мизия и Сараево. "Когато пристигнахме в Мизия вече се работеше. Мирослав, собственик на земеделските земи до дигата, вече копаеше със собствената си фадрома и с риск за собствения си живот. Оттам изтече много вода", допълни депутатът.

Нинова изказа мнението си, че най-страшното вече е преминало: "Не мисля, че оттук нататък ще има още паднали къщи". Тя изказа и задоволството се, че вчера в последния ден на 42-рото Народно събрание са гласувани допълнително 50 млн. за Фонда за подпомагане при бедствия и аварии.

Що се отнася до нуждите от провизии в засегнатия град Нинова обасни : "В момента в Мизия има достатъчно храна и вода. Отзоваха се много фирми, кметове, организации, държавата, БЧК. Снощи пристигнаха много провизии. До късно вечерта ги разнесохме". По нейни думи вече са събрани молбите на пострадалите граждани за еднократна помощ от държавата в размер на 350 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във