Банкеръ Daily

Общество и политика

Корнелия Нинова: Г-н Борисов, обещаният от вас един месец изтече. Къде е водата в Перник?

S 250 965dc7e0 85e1 4417 8c9f a0c1dc745376

Председателят на БСП Корнелия Нинова присъства на отчетно- изборната конференция на БСП - Перник. Тя поздрави  партийната организация за победата на местните избори. "Вашата енергия и работа направи победата в Перник възможна. Благодарение на вас имаме кмет и увеличени общински съветници", каза лидерът на БСП.

"Точно преди един месец Бойко Борисов каза - до 30 дни водопроводът от Мало Бучино до Перник ще бъде готов. Дори се обзаложи с кмета Станислав Владимиров. Днес този месец изтече. Водопровод няма. Нещо повече - вместо от чешмите, водата се лее по улиците. Преди месец и половина Борисов заяви: правим държавен ВиК холдинг и даваме 1 милиард лв. За капитал. Нито холдинг има, нито 1 млрд. лева", отбеляза Корнелия Нинова по темата с водата на Перник.  Тя допълни, че  министър Емил Димитров е огласил стряскащи данни - 40% от ВиК дружествата работят без разрешително.

"Прибавете към това и че близо 400 язовира са в предаварийни състояние а на 100 не е ясен собственикът и оценката за 10 годишното управление на ГЕРБ във водния сектор е ясна - провал заради некомпетентност , кражби и никакъв контрол", коментира Нинова. Лидерът на БСП обърна внимание, че всичко това е за сметка на хората - те плащат все по високи цени за вода и стоят на режим. 

Тя допълни, че други кризи заглушиха водната, но тя стои не само в Перник, а в цялата страна. „Никой от ГЕРБ не понесе отговорност- нито кметът, нито областният управител. Понесоха я коалиционните партньори от „Обединени патриоти”. Но щом предпочитат да крепят това правителство, това си е тяхна работа. Нашата задача е алтернативата на този модел на управление - конкретни идеи за гарантиране на чиста вода, въздух и земя, честни професионалисти, а не корумпирани калинки в управлението и строг контрол", заключи Корнелия Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във