Банкеръ Daily

Общество и политика

Корнелия Нинова: Целите ни са промяна и стабилност

Коалицията "БСП за България" се регистрира в Централната избирателна комисия. БСП е събрала 10 000 подписа за участие в парламентарните избори на 11 юли.

Подписката внесоха лидерът на БСП Корнелия Нинова, заместник-председателят на партията Кристиан Вигенин, водачите на листи на "БСП за България" в страната, както и представители на партиите от широката лява коалиция. Там бяха лидерът на АБВ - Младежи Пламена Заячка, както и председателят на АБВ - София Христо Колев и други.

"Тръгваме на тези избори с нови сили и нова енергия в голямото ляво обединение, което направихме и продължаваме да подписваме споразумения. Както знаете, вече сме готови и с водачите, така че тръгваме организирани и подготвени. Първата ни задача е промяна, втората - стабилност. Ако на предишните избори се постигна задачата за сваляне на ГЕРБ от власт и начало на промяната, то тази промяна трябва да се продължи, но вече да се предложи с какво може да бъде заменен моделът на ГЕРБ и кой може да го направи, кой има план, кой има ясна представа как да се случи, кой има хората, които да го направят. Второто е стабилност, защото след тези избори би трябвало да имаме едно стабилно управление, което, освен че трябва да продължи промяната, трябва да гарантира и сигурност на хората. Да сложим край на политическата криза, за да започнем да работим по икономическата и социалната", каза Корнелия Нинова.

Тя коментира отказа на Весела Лечева да участва в листите на БСП заради това, че не е водач във Велико Търново.

"Всеки има право на своя избор дали да бъде в партията, или не. Смущаващото е, че другари или колеги правят тези изказвания, едва след като не се видят или водачи, или като председател на партията, или член на Националния съвет. Това вече говори за друго. Събрали сме се за общи политики и хиляди хора в България работят за лявата политика, без да са водачи на листи или членове на ръководството, абсолютно безкористно. Това е силата на партията. Иначе всеки има право да избира своя път и да обяснява, защо е предпочел другия", каза лидерът на левицата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във