Банкеръ Daily

Общество и политика

Корнелия Нинова: БСП ще продължи да не се регистрира в Народното събрание

БСП ще продължи да не се регистрира в Народното събрание, обяви пред журналисти в Хасково лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Тя се срещна с актива на партията.

"Няма да правим кворум, това е принципно решение. Този парламент е изчерпан, правителството е изчерпано. Единствената ни задача е да приемем машинното гласуване като гаранция за чисти избори. След това оставка, разпускане на парламента и избори", каза още Нинова. 

Лидерът на БСП и кандидат за нов мандат добави, че всеки ден категоричността на правителството, че няма да подаде оставка струва много на българския народ. По думите й същественият въпрос сега не е дебатът за Конституция, а мерките за преодоляване на социално-икономическата криза. 

На въпрос, че в партията има противоречия, Корнелия Нинова смята, че на 12-ти септември те ще приключат. Тогава членовете на БСП ще избират председател. "Да се номинират по няколко кандидата е абсолютно нормално и доказателство за демократичност и опровержение, че сме еднолична партия", каза още тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във