Банкеръ Daily

Общество и политика

Корман Исмаилов замразява членството си в РБ, ако не получи аргументи за смяната на зам.-министъра

Ако зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов бъде освободен, премиерът Бойко Борисов трябва да обясни защо, смята Корман Исмаилов от партия "Свобода и достойнство", която е част от Реформаторския блок. Именно назначаването на Исмаилов на поста зам.-министър стана причина за разклатените отношения между ГЕРБ и Патриотичния фронт. Двете партии във формацията - НФСБ и ВМРО, настояват за смяната на Исмаилов, тъй като според тях в управлението нямат място хора, които са част от партия, създадена на етническа основа. 

Лидерът на "Свобода и достойнство" обясни, че ако има качествен аргумент за смяната на Орхан Исмаилов от поста, той ще го приеме. "Но ако се окаже, че правителството зависи от гласовете на тази ксенофобска, антитурска, антиромска, антимюсюлманска част на Патриотичния фронт, това е проблем. Първо за партия "Свобода и достойнство" и после проблем на коалиционното споразумение на Реформаторския блок", коментира Исмаилов пред Дарик радио.

Той заяви, че ако партията му не получи сериозни аргументи и то на ценностна основа, може да втвърди позицията си.

"Партията може да замрази членството в Реформаторския блок, което би означавало нарушаване на основни принципи от коалиционното споразумение, това значи оттегляне на подкрепата и излизане от коалиционното споразумение", предупреди още Исмаилов. Той уточни обаче, че не става въпрос за напускане на блока.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във