Банкеръ Daily

Общество и политика

Корман Исмаилов пита ГЕРБ имат ли сила да спре националпопулизма

Има ли силата ГЕРБ да спре надигащия се националпопулизъм, расизъм и ксенофобия. Това попита от "Фейсбук" лидерът на Национална партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов, който като част от Реформаторския блок участва във вчерашните преговори за съставяне на кабинет с екипа на Бойко Борисов. Днес ГЕРБ продължава преговорите за съставяне на правителство с представителите на Патриотичния фронт.

По време на разговорите в парламента Исмаилов също е поставил въпроса. Той беше част и от платформата, с която Реформаторите влязоха на преговорите с ГЕРБ. Малко по-късно лидерът Броисов обвини Реформаторите, че искат да го превърнат в Ратко Младич.

„Както в Европа, така и в нашата страна всички сме свидетели на надигащи се настроения на националпопулизъм, расизъм и ксенофобия“, уточнява Исмаилов. Според него езикът на омразата се засилва, а дискриминацията срещу „различните“ се увеличава. Лидерът на Национална партия "Свобода и достойнство" коментира, че в предизборната платформа на ГЕРБ няма нищо за стратегия за интеграция на малцинствата и в частност за ромите.

От коментара му в социалната мрежа стана ясно, че по време на вчерашните преговори е попитал дали партията на Борисов ще допусне бивши агенти на Държавна сигурност да бъдат номинирани и избрани за министри, зам.-министри, областни управители, държавни агенции и комисии, посланици.

„В следващия етап от преговорите съм в очакване на ясни позиция и гаранции по тези въпроси“, обясни още Исмаилов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във