Банкеръ Daily

Общество и политика

Корман Исмаилов: Неждет Мензир ми беше като втори баща

Председателят на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов обясни каква е връзката му с бившия директор на полицията на Истанбул и бивш министър на транспорта на Турция Неждет Мензир. Пред Нова телевизия той призна, че Мензир му е бил не само приятел, но и като втори баща. 

Думите му идват като отговор на обвиненията на съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов, че задачата на назначение за зам.-министър на отбраната Орхан Исмаилов е да разбие военното разузнаване. Според него той имал близки връзки с Неждет Мензир и Корман Исмаилов, които пък от своя страна са имали и бизнес отношения през 2005 година.


„Неждет Мензир за мен беше като втори баща. Аз загубих на 7 години баща си, животът ме срещна с този човек, който е роден в Ардино. Аз познавам цялото му семейство, всичките му приятели. В Турция няма човек над 35 години, който да не знае кой е Мензир. Той и в България е изключително познат”, обясни Корман Исмаилов.Той разказа как се е запознал с Мензир. „Той дойде в България като консултант на голяма инфраструктурна компания, която реализира строежа на централата в Гълъбово. Това беше преди да започна да се занимавам с политика. Той ме свърза с един негов приятел и направихме съвместно дружество за производство на стъклопакети”, разказа още депутатът от Реформаторския блок.

Той коментира и съмненията за връзки на имами от Пазарджик с терористичната организация "Ислямска държава". Според Корман Исмаилов привнасянето на идеология и на символи показва, че в България може да има почва за подобни влияния. "Притеснява ме, че има слоеве и групи в българското общество, които са податливи и могат да бъдат обект на такова влияние, на крайна религиозна интерпретация", категоричен бе Исмаилов.

Той изрази опасения, че страната ни не е защитена от евентуални терористични атаки. "Притеснително е, че в България навлизат форми на нетрадиционно разбиране и живеене на религията и исляма", заяви депутатът от Реформаторския блок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във