Банкеръ Daily

Страхил Делийски за решението на КС за Кирил Петков:

Конституционният съд не трябва да е политическа бухалка

Имаме невероятно пунктуален Конституционен съд, който по средата на кампанията обявява как била нарушена Конституцията. Това формално разбиране за буквата, а не духа на конституцията е смешно, написа във Фейсбук политологът Страхил Далийски.

"Може ли да се докаже, че формално България не е социална държава, че разделението на властите дълго време се смяташе за простотия, че достойнството на огромен брой български граждани е нарушено от безобразното отношение на онези с пари и власт към основни конституционни норми?", пита той. И си отговаря:

"А то е нарушено и защото същия КС ден по-рано се произнесе по едва ли не божествената природа на семейството, собствеността и йерархиите (нещо което за съвременната наука е чисто плоскоземство)".

"Да, Петков вероятно е неглижирал определени формални процедури, или е бил подведен, а това не е особено секси, когато си тръгнал да мачкаш с почтеност.

Но КС следва да се държи малко по-сериозно, ако иска да изглежда по-различно от политическа бухалка", завършва Делийски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във